Organo Germanium "Органичен Германий"

 Този продукт в момента е в период на изпитание.



















Органичен Германий, Г132, Ge132
Стивън А. Ливайн - доктор
Германий, с пореден номер 32 и атомна маса 72.6 е с решетъчна структура и вид и има електрическа проводимост на металоид.
Тъй като елементите с подобна атомна маса, като Селена са изключително важни за здравето, счита се, че и Германият играе значителна роля в биохимията.
Той се намира в находищата на въглища, натрупан до 10 ppm /части на милион от останките на ранни живи организми (1).
Въпреки че Германия е подобен на метал, технически е металоид.
Според химичния си състав е проводник на високи температури, а при ниски - не е проводник. През петдесетте и шестдесетте години са проведени множество изпитания (2-8) на биологичната активност на Германия и появата му в биоматериите.
След това е общоприето, че Германия е с малко биологично значение.
Въпреки това, по-късните изпитания на д-р K. Aсаи поставят отново въпроса. Установено е, че се намира в голяма концентрация в някои лечебни растения и синтетичният дериват е клинично ефективен (1).
Изследванията на д-р Асаи са събрани в книгата му Miracle Cure: Organic Germanijum (1). /„Минералът Чудо”: Органичен Германий (1).
Концентрацията на Германий в храни и други биоматерии варира от .1 до 1 ppm /части на милион, което съответства на .1 до 1 микрограма Германий на грам храна.
Д-р Асаи прави заключение, че много лечебни растения съдържат Германий. Радикс Женшен / Ginseng radix съдържа около 300 ppm /части на милион.
Д-р Асаи отбелязва, че нивото на Германия в лечебните растения е високо и то около 2000 ppm /части на милион. Това откритие поражда значителен интерес за хранителния и фармакологичен ефект показан от Германия. Асаи установява, че тези лечебни растения, които съдържат Германий могат да бъдат най-малкото частично отговорни за неговите терапевтични свойства (1, 22).


Другите растения, които са полезни за общото здравословно състояние, съдържат също големи количества Германий :
Чесън, 754 ppm /части на милион
Гавез 152 ppm /части на милион.
Алое Вера 77 ppm /части на милион.
Водорасло Хлорела / Alga Chlorella 76 ppm /части на милион.
Психохимични характеристики
Ge-132, Germaniujum carboxyethyl sesquioxide / Германий карбоксиетил сескуиоксид Неговата молекулна формула е (GeCH2CH2COOH) 2O3.
Рентгеновата кристалография разкри триизмерна серия, която се състои от три атома кислород, които са свързани към всеки атом от Германий, образуващи кристална структура. Инфрачервеният спектър на абсорбция показва характерно максимално абсорбиращо съединение, Ge -О от 800-900 cм.
Ge-132 е неразтворим в повечето органични разтворители, но е разтворим във вода в съотношение 1.19гр/100мл (31 градуса Целзий). Кристален прах е без цвят и мирис. Съединението има стабилна рН, стойност между 2 и 12; най-стабилна при рН 7,4, докато неговата рН карбоксилна група е 3.6.
Обикновено е много стабилен при различни температури, влажност, светлина.
Тридесет и шест месеца, не е разлага на стайна температура.
Органичният Германий не е токсичен. Първото проучване за остра и хронична токсичност е проведено от д-р Асаи.
Той използва органично съединение на Германий ("Ge-132", biscarboxyethyl Germanijum sesquioxide), който е и синтезиран за първи път от Асаи Германий Изследователски Институт в Токио, Япония. / (Asai Germanium Research Institute u Tokiju, Japan.)
Германий се дава на различните видове животни в големи дози, които съответстват на дози от няколко грама на ден при хора. Съединението не е токсично в големи количества (1).
Допълнителни токсикологични и фармакологични изследвания са показали, че Ge-132 няма токсичност, ако се приема ежедневно природен или биологично чист Германий - germanijum sesquioxide (9,10).
Органичният Германий при лечение на болести при човека Клиничните изследвания на д-р Асаи в клиника в Япония показват впечатляващи резултати, въпреки че те не са били контролирани проучвания.
Разглеждани са много от историите на заболяването при пациенти с различни симптоми. Лекувани са Пациенти с органичен Германий с количества от 50 мг до 1000 мг на ден. Чернодробни заболявания, хепатит, както и различни видове карциноми (включително левкемия) са само някои от сериозните заболявания, на които органичния Германий има положително влияние (1), особено при заболявания на окото, включително и катаракта.
Органичният Германий дава отлични резултати при пациенти с хипертония и се оказа изключително активен učinakivitim за нормализиране на кръвното налягане при плъхове (11). Пациентите, които са с болест на сърцето, като инфаркт на миокарда и ангина пекторис / angina pektoris, са прилагани дози от 1400 мг на ден / дневно (1). Фантастични резултати са наблюдавани при отравяне с живак, кадмий и други метали.
Контролирани лабораторни изследвания потвърждават имуностимулиращите ефекти от Германий.
Органичният Германий е силен имуностимулант.
В проучванията показва антиканцерогенен ефект, тъй като пряко стимулира произвеждането на интерферон.
Той също така възстановява имунната функция при заболелите животни (12-21, 27, 28).
Имуностимулиращите ефекти са постигнати с перорално приложение. Не се наблюдават странични ефекти. Органичният Германий принадлежи към групата на съединения, които нормализират имунодефицит при болни организми.
Стимулира растежа и узряването на NK клетките (естествен убиец) (физически убиец) при здрави хора.
Проучванията и изследванията на животни с намален имунитет и на пациенти със злокачествени заболявания или ревматоиден артрит, показват, че органичния Германий връща / възстановява нормалната функция на Т и Б лимфоцитите (T i B limfociti), дейността на естествените клетки убийци, и броя на клетките, които образуват антитела, но не ги увеличава над нормалните нива (13,21, 23,24).
Антиканцерогенните ефекти на органичния Германий са били открити при изследвания на мишки с Lewis / Люис карцином на белия дроб, химически предизвикана саркома и левкемия (17,18,24).
Ascites heptomas / AH44 и AH66, рак на пикочния мехур (BC47) и Walker karcinom 256 / Уокър карцином 256 са тумори, които реагират при плъховете; и Lewis / Люис белодробен карцином (3LL) и 3-methylcholanthrene (MCA) включително fibrosarcomа /фибросаркома са представители на тумори при мишки (17).
Ge-132 при пациентите със злокачествени заболявания, както и с ревматоиден артрит (13).
Ge-132 е бил приложен при седем пациенти с различни злокачествени заболявания и седемнадесет случаи на ревматоиден артрит. Приложен е Ge-132 орално в количества от 1500 мг дневно.
Злокачествените случаи са били лекувани само с Ge-132 или с комбинация от лека хемотерапия и резултати са наблюдавани най-вече в големината на тумора.
Седемнадесетте пациенти с ревматоиден артрит са лекувани също с Ge-132 или в комбинация с медикаментозен Преднизолон / Prednisolon (по-малко от 5 мг дневно). Пациентите са тествани за циркулация на лимфоцити, Т и В-лимфоцити, дейността на естествените клетки убийци и произвеждането на интерферон.
При три от пациентите със злокачествени заболявания е бил намален размера на тумора след лечение с Германий Ge-132 и имунотерапия. Един пациент е имал карцином на простатата, с метастази в костите и стомаха.
Пациентка е имала рак на матката с метастаза на ректума - панел карцином. „Тежкото й състояние се е подобрило значително след лечение с Ge-132 и след това не е имало рецидив” (13). Третият пациент е имал множествена миома. Огромният екстрамедуларен тумор в корема след шестнадесет месеца приемане на Ge-132, а понякога и терапия с циклофосфамид, напълно изчезнали. Пациент с рак на белия дроб следоперативно (карцином на ламинарни клетки) е добре контролиран само с Ge-132. Т- лимфоцитите са нормализирани. Пациентка с рак на панкреаса е имала коремен тумор и след две години след приемане на Ge-132 и малка доза адриамицин / adriamicin, лечение с / 5-флуороурацил / 5 flurouricil и митомицин / mitomicin, като цяло се чувствала добре и нямала болки. Двама пациенти със злокачествени заболявания са приемали орално G-132 да определят ефекта на интерферон. Максималната индукция настъпила след четири дни.
При някои от изследваните с ревматоиден артрит има подобряване на състоянието след приемане само на G-132. При някои от тях Т- и В - лимфоцитите, дейността на клетките естествени убийци и нивото на интерферон са нормализирани.
Германият е аналгетик - има аналгетични свойства